نکاتی برای روزه داری سالم در ماه رمضان
نکاتی برای روزه داری سالم در ماه رمضان
خواص سلامتی,فواید سلامتی,سلامتی درمانی,خاصیت سلامتی,خواص سلامتی درمانی,خواص سلامتی برای پوست,خواص سلامتی برای مو,خواص سلامتی برای جوانی,خواص سلامتی برای بارداری,خواص خوردن سلامتی,فواید سلامتی خام,فواید سلامتی پخته
در ماه رمضان، بعد از افطار و تا نیم ساعت قبل از سحر دستکم شش لیوان آب بنوشید
به گزارش بی اس ام اس : برای اینکه در حین روزه داری سلامتی مان را حفظ کنیم و به بهبود بیماری ها و مقاومت بدنمان به وسیله روزه کمک کنیم باید از این اصول پیروی کنیم. توجه کردن به سلامت جسم در ماه مبارک رمضان همواره به اندازه سلامت روح از اهمیت بالایی برخوردار است.ورزش کردن یکی از مواردی است که در ماه رمضان برای سلامتی جسم و روح سفارش شده است. ورزش نه تنها با روزه منافاتی ندارد، بلکه اگر به صورت صحیح و اصولی انجام شود، باعث آرامش و کاهش استرس ورزشکاران میشود و استقامت فکری و صبر آنان را تقویت میکند.
– فواید ورزش کردن در ماه رمضان
ورزش در ماه رمضان از تجمع چربی در بدن جلوگیری کرده و عمل سوخت و ساز را تسهیل میکند، به طوریکه ورزشکارانی که در ماه رمضان روزه میگیرند، کمتر دچار مشکلات گوارش و قند خون میشوند. ورزشکاران میتوانند با یک برنامه غذایی غنی در ماه رمضان ، انرژی مورد نیاز را برای انجام فعالیتهای ورزشی و حفظ ساختار بدنی بدست آورند.ورزشکاران میتوانند برنامه ورزشی صبح خود را به عصر و بعد از افطار منتقل کنند و به این ترتیب احتمال وقوع مشکلات در ماه رمضان را به حداقل برسانند. تداوم ورزش راهی مناسب برای سلامت و لذت بردن بیشتر از ماه رمضان است. اگر فرد اصول تغذیهای صحیح را در ماه رمضان رعایت کند، میتواند در کناره روزهداری به ورزشی منظم نیز بپردازد. با اینکه شاید در ماه رمضان فرصت زیادی برای ورزش و انجام تمرینات بدنی نباشد، ولی 20 دقیقه فعالیت هم کمک زیادی به حفظ سلامت و وزن مناسب میکند و اینگونه پس از ماه رمضان برگشتن به برنامه ورزشی عادی، سادهتر خواهد بود.
– بعد از افطار ورزش کنید
با توجه به اینکه ماه رمضان امسال در فصل تابستان است، به علت گرمای هوا شخص ممکن است دچار کمبود آب شود، لذا توصیه میکنیم ترجیحا ورزش را به وعده بعد از افطار منتقل کنید و تقریبا دو ساعت بعد از افطار زمان مناسبی برای ورزش کردن است. کسانی که ورزشهای سنگین و حرفهای انجام میدهند، حتما باید تمرینات ورزشی را به بعد از افطار انتقال دهند، اما در صورتی که در حد یک نرمش ساده باشد، مشکلی نیست و میتوانند بعد از اینکه صبح از خواب بیدار شدند، ورزش را انجام دهند.
– در وعده سحر چه بخوریم تا دچار تشنگی نشویم
در ماه رمضان ، جهت تامین آب لازم بدن از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر به روزهداران توصیه میشود، دستکم شش لیوان آب بنوشند و توجه داشته باشند که از خوردن چای پررنگ، قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب بدن میشود، پرهیز کنند.بنابراین توصیه میشود، در سحری از موادغذایی پر فیبر نظیر سبزیجات و به ویژه میوهها استفاده کنند، زیرا میوهها سرشار از منبع فیبر هستند و ثانیا قند موجود در میوهها در حالت خاص و بدون فیبر هم دیرتر از قندهای ساده جذب میگردد.در ماه رمضان از مصرف مواد غذایی سرخ شده، پرچرب و شیرین پرهیز گردد و از غلات و حبوبات به میزان دلخواه در غذای سحری استفاده گردد.
– برای رفع تشنگی در ماه رمضان ،میوه و سبزیجات مصرف کنید
در وعده سحر تا جایی که بتوانیم باید از مایعات استفاده کنیم و میوههایی که حاوی آب فراوان هستند، نظیر هندوانه را مصرف کنیم و از همه بهتر سبزیجات به دلیل فیبر بالایی که دارند آب را به خود میگیرند و آب را در الیاف خود نگه میدارند و باعث میشود شخص به مراتب کمتر احساس تشنگی کند. لذا توصیه میکنیم افراد در وعده سحری میزان کافی سبزی خوردن و سالاد را در برنامه غذایی خود داشته باشند.در ماه رمضان باید بتوانیم آب و مواد غذایی را که در سحر مصرف کردهایم به صورت یکنواخت و دائم در طول روز به قسمتهای مختلف بدنمان برسانیم و این کار را میتوانیم با مصرف موادغذایی پرفیبر انجام دهیم.
برای رفع تشنگی در ماه رمضان در وعده سحر از موادغذایی پر فیبر نظیر سبزیجات استفاده کنید
– زمان افطار، روزه را با یک نوشیدنی ولرم باز کنید
برای اینکه پس از چند ساعت گرسنگی و تشنگی معده آمادگی پذیرش غذا را داشته باشد،در ماه رمضان به روزهداران توصیه میشود برای افطار نخست از یک نوشیدنی ولرم استفاده کنند، چرا که نوشیدنیهای سرد معده را منقبض میکند و فرد دچار مشکلات فراوانی میشود.
– در ماه رمضان نوشابه ،ادویهجات و مواد ترش کمتر بخورید
روزهداران در وعده افطار همانند صبحانه از چای و شیر استفاده کنند و یک ساعت و نیم پس از افطار، شام سبک میل نمایند و همچنین چند گروه از موادغذایی که شامل غلات، لبنیات، سبزیجات و میوههای تازه و گوشت را در وعدههای غذایی خود بگنجانند. روزهداران مواد ترش و ادویهجات و به ویژه نوشابه را کمتر بخورند، زیرا این ماده به دلیل گاز و قندی که دارد، باعث سردرد خواهد شد.در ماه رمضان مصرف موادغذایی انرژیزا مانند زولبیا بامیه، پیتزا و غذای پرچرب در وعده افطار صفرای بدن را افزایش میدهد. به افرادی که دچار سوءهاضمه هستند، توصیه میکنیم غذاهای نفاخ مانند حبوبات کمتری بخورند و کسانی که دچار مشکل زخم اثنیعشر هستند، روزه نگیرند و کسانی که در گذشته مشکل زخم معده داشتهاند، میتوانند با رعایت نکات روزه بگیرند.
منبع : yjc.ir
نکاتی برای روزه داری سالم در ماه رمضان
- ۹۴/۱۱/۱۳